Ponte gafas de sol y conduce seguro

Si alguna vegada us heu plantejat si és bo portar ulleres de sol per a conduir, en aquesta nova entrada del nostre blog, tractarem d’explicar-vos-el. Comencem doncs!

Com a conductors professionals que som, passem moltíssimes hores setmanalment al volant, i tenim molt present que qualsevol detall pot influir en la nostra seguretat. Per això plantejar-se si és bo portar ulleres de sol per a conduir no és cap ximpleria. Ja que molts accidents són conseqüència d’usar elements inadequats o de faltes d’atenció o previsió.

Per aquesta raó, triar unes ulleres òptimes per a conduir ofereix beneficis i afavoreix una conducció molt més segura: ajuda a reduir el cansament durant llargues sessions al volant.

 

Ulleres polaritzades, la clau

Segons dades de la DGT, el 75% dels conductors asseguren que els reflexos han generat riscos per a la seva seguretat en algun moment de la seva activitat al volant. En aquest sentit, els moments més perillosos del dia són l’alba i el capvespre, quan la llum del sol incideix directament en els ulls provocant una evident i perillosa pèrdua de visibilitat.

Les ulleres polaritzades es diferencien de la resta per que estan formades per capes protectores successives i filtres de polarització que incorporen una major protecció contra les radiacions solars i els centellejos.

Quan les usem gaudim d’un menor nivell de contrast, fet que es tradueix en una conducció molt més segura i una major protecció visual.

 

Ponte gafas de sol y conduce seguro

Avantatges de les ulleres polaritzades per als conductors

I és que en usar-les, qualsevol conductor professional o no, se sent més còmode, en veure augmentada la seva seguretat. Els següents són els principals motius:

  • Reducció dels reflexos generats en la carretera.
  • Visió molt més clara i segura.
  • Nitidesa i contrast molt més naturals.
  • Increment de la protecció enfront dels raigs UV.
  • Disminució del cansament ocular.
  • Adequació en condicions d’alta sensibilitat lumínica.
  • Disponibilitat de les lents amb i sense graduació.

Resumint, les ulleres polaritzades són una excel·lent solució als llargs trajectes al volant, on la nostra vista es veu danyada en sofrir l’exposició a determinades hores de llum solar. Així que tingues vista i usa ulleres polaritzades en el teu dia a dia!, ja que a més de ser beneficiós per als teus ulls, pot prevenir accidents ocasionals per falta de visió clara en la carretera.

 

Font: DGT (Direcció General de Trànsit).