La Operación Salida de Navidad

El mes de desembre ens acosta una de les èpoques de l’any més desitjades: el Nadal, i amb ella es produeixen un dels majors pics de desplaçaments per carreteres a nivell estatal.

Abans de donar-te uns tips i informació sobre l’Operació Sortida de Nadal, volem recordar-te uns factors que hauries de tenir en compte per a evitar avaries en el cotxe i que no tinguis cap problema amb el teu vehicle aquestes festes.

Demana-li al teu mecànic de confiança que realitzi una revisió del teu vehicle amb antelació, i sobretot, assegura’t que tingui en compte: l’embragatge, la bateria i el motor d’arrencada. També et recomanem que consideris els següents punts:

  1. Consulta l’estat de les carreteres i la previsió meteorològica.
  2. Programa la teva sortida seguint les últimes recomanacions oficials de la Direcció General de Trànsit.
  3. Evita sortir després de la jornada laboral, a més de coincidir amb altres persones que estan en la mateixa situació que tu, és millor que estiguis descansat i no surtis just després de treballar.
  4. Cerca alternatives a la carretera, has pensat a desplaçar-te en transport públic?

Encara que no tenim una bola de cristall, la nostra experiència al volant ens fa destacar, que entre el 24 de desembre de 2019 i el 6 de gener de 2020 hi haurà 3 fases de l’operació sortida de Nadal coincidint amb les principals festivitats:

  • La 1a Fase “Nadal”: del 24 al 27 desembre.
  • La 2a Fase “Cap d’any”: del 31 de desembre al 2 gener.
  • La 3a Fase “Reyes”: del 4 al 6 de gener.

 

La Operación Salida de Navidad

Ens agradaria recalcar també, la importància de les hores de sortida. Per exemple, per al 24 i 31 de desembre es preveu que les pitjors hores siguin entre les 18 i les 21 hores. La resta de dies, tingueu en compte que el dia abans d’un festiu com per exemple el 23 de desembre, les hores més desfavorables són durant el matí, entre les 9 i les 14 hores. Durant el diumenge 5 de gener, la intensitat circulatòria es preveu major durant el matí.

Segons l’actuació de la DGT en altres operacions sortida, com per exemple la d’estiu, s’espera que continuïn amb la seva vigilància habitual des de l’aire amb el seu equip d’helicòpters i drons.

El primordial d’aquesta operació sortida és que tinguis paciència, mantinguis la calma i recordis que el major regal en aquestes festes ets tu. Els teus sers estimats estan esperant que arribis a casa, segur que no els importarà que et retardis una mica mentre arribis sa i estalvi.

I recorda, si et toca ser conductor/al millor combustible per a aquest Nadal és un refresc (sense gas)! 😊 Des de Fènix Transport us desitgem unes felices i segures vacances de Nadal.