8 trucos para darle un mejor uso al aire acondicionado de nuestro vehículo

Ja estem en ple estiu i les altes temperatures són presents en tot el nostre país. Des dels serveis meteorològics ens alerten de l’arribada d’una pròxima onada de calor, i és aquí on l’aire condicionat del nostre vehicle es converteix en un gran aliat per a circular a l’estiu.

Sabem que la calor resulta perillós quan ens posem al volant, ja que pot provocar somnolència i irritabilitat. Així doncs hem d’utilitzar l’aire condicionat del nostre cotxe fent un bon ús d’ell.

Des de Fènix Transport volem donar-vos alguns consells per a mantenir els vostres climatitzadors en un bon estat i utilitzar l’aire condicionat dels vostres vehicles sense que es dispari el consum de combustible. Comencem doncs!

 

  1. No deixar-ho inactiu massa temps

A l’hivern, a penes utilitzem l’aire condicionat i la falta d’activitat ocasiona l’aparició d’avaries. Així que, independentment de l’època de l’any, una vegada al mes és recomanable encendre’l amb el vehicle en marxa per a evitar que es ressequin i deteriorin els seus components.

 

8 trucos para darle un mejor uso al aire acondicionado de nuestro vehículo

  1. Canviar el filtre per a afavorir el manteniment

Netejar el filtre de l’aire i substituir-lo quan sigui necessari és una senzilla operació que ens pot suposar un notable estalvi de diners. Un filtre en bones condicions ens garantirà un espai lliure de pol·len i altres partícules contaminants. A més, un filtre lliure d’obstruccions facilitarà la fluïdesa de sortida de l’aire, refredarà correctament i consumirà menys combustible.

 

  1. Baixar abans la temperatura

Per a no forçar l’aire condicionat és recomanable afavorir l’adaptació de la temperatura exterior i interior. Com més calor hi hagi dins del vehicle, més combustible gastarà el sistema d’aire condicionat en posar-se en funcionament. Per això és bo disminuir de forma manual la temperatura. Un truc molt senzill consisteix a baixar les finestretes de la part posterior oposada al conductor i obrir i tancar la porta del conductor diverses vegades. D’aquesta forma, la temperatura baixarà fins a 10° de forma ràpida.

En cas que el cotxe, furgoneta, etc. romangui massa temps al sol, el més aconsellable és circular els primers minuts de viatge amb les finestretes baixades per a expulsar l’aire calent emmagatzemat a l’interior, i posteriorment, encendre el climatitzador.

  1. Sempre en marxa

En estacionament amb el motor apagat, no s’ha d’utilitzar l’aire condicionat, ja que únicament servirà per a gastar combustible. Recorda que l’aire condicionat refreda millor mentre el vehicle està en marxa, i que com més ràpid vagi el motor, més refrigerarà.

 

  1. Entrada d’aire exterior

Una vegada s’hagi aconseguit la temperatura desitjada, activar l’entrada d’aire exterior farà que reduïm el consum de combustible.

 

8 trucos para darle un mejor uso al aire acondicionado de nuestro vehículo

  1. Parar esment a la temperatura

La temperatura perfecta del climatitzador hauria d’oscil·lar entre els 21° i els 23°. En aquests marges, la sensació de fatiga s’alleuja i augmenta el confort dels passatgers. Tingues especial atenció de baixar d’aquests límits, ja que la despesa de combustible pot incrementar-se en un 30%.

 

  1. Finestretes pujades

Circular amb les finestretes baixades afecta directament al consum de combustible. Això a penes es nota si anem a menys de 80 km/h, per exemple quan circulem per ciutat. No obstant això, quan el vehicle supera els 110 km/h, el millor és pujar les finestretes i posar l’aire condicionat, per a no reduir l’aerodinàmica del vehicle i disparar el consum de combustible. Si parlem de gasolina o gasoil, això podria suposar un estalvi de 0,3 litres cada 100 quilòmetres.

 

8 trucos para darle un mejor uso al aire acondicionado de nuestro vehículo

  1. Apagar l’aire condicionat abans d’arribar a la destinació

Moments previs a arribar a la destinació, apagar l’aire amb la ventilació encesa ajudarà el sistema a assecar-se per a evitar l’aparició de bacteris i fongs. Un dels símptomes per a la seva detecció és la mala olor procedent del sistema de refrigeració en encendre’l.

 

Amb aquests senzills consells esperem fer-vos la conducció una mica més fresca mentre estalvieu combustible. 😉 Des de Fènix Transport us desitgem unes felices, fresques i segures vacances d’estiu al volant.

 

Font: Direcció General de Trànsit.